Nominerte og vinnere 2022

Fakkelprisen skal inspirere til vekst og utvikling gjennom entusiasme og stolthet i vårt område. Årets Ildsjel er folkets avgjørelse. De nominerte i 2022 er listet opp i alle kategoriene nedenfor.

- lldsjelprisen 
- Service- og vertskapsprisen 
- Næringslivsprisen
- Idrettsprisen
- Kulturprisen

Priser   Vinnere i 2022
Ildsjelprisen  Egil Sandvold
Service- og vertskapsprisen  Lyng Mat & Bar
Næringslivsprisen  G 3 Gausdal Treundustrier AS
Idrettsprisen  Tobias Svendsen Foss
Kulturprisen  Limpi

Ildsjelprisen - Folkets avgjørelse 

Finn Olsen

Finn har hatt en rekke verv innen mosjons- og breddeidrett i mer enn 40 år. Finn er initiativtaker til Sørdalskarusellen, et viktig folkehelsetiltak som gjorde kunststykket å øke deltakelsen med 50% under pandemien.
Finn bidro sterkt til at Olympic Day Run satte byen på hodet før OL. Han har vært styremedlem i Kondis og DNT, er i dag leder for Litrim, nestleder i Innlandet Bedriftsidrettskrets, organiserer Skikafé og er medlem i Rotary.

For å stemme:
Send SMS med kodeord 
GDILDSJEL1 til 2470

Gerd Rindal

Siden Gerd Rindal tok over Vingrom Sangkor etter sin far i 1974, har hun vært brennende engasjert i å formidle sin tro på korsangens positive effekt på menneskelivet.  At korsangen styrker både fysisk og psykisk helse - den gir glede og samhørighet. Det å skape musikk sammen gir berikende opplevelser. Etter 47 inspirerende år med korsangere i forskjellige kor, brenner Gerd fortsatt, nå sammen med rundt 40 inspirerende sangere i Vingrom Seniorkor. 

For å stemme:
Send SMS med kodeord
GDILDSJEL2
til 2470

Egil Sandvold

Egil Sandvold har hatt et stort engasjement for Follebu Fotballag i lang tid. Han har hatt de fleste roller i laget, fra spiller til styremedlem, ansvar for baner, materialforvalter, oppmann, trener etc. Han brenner for klubben og har alltid vært tilstede hver eneste uke i årevis. Han ble Æresmedlem av klubben i 2017 og mottok Gausdal Kommunes Ildsjelpris i 2021. Egil Sandvold er en ildsjel som gjør en stor innsats for Follebu Fotballag.

For å stemme:
Send SMS med kodeord
GDILDSJEL3
til 2470

Amund Owren

Amund har i en alder av 26 allerede lang fartstid som frivillig og ildsjel for Vingrom IL. Allerede som aktiv utøver deltok han bestandig og uoppfordret til rigging av stadion, løypepreparering og annet forefallende arbeid. Han tok også umiddelbart på seg jobben som ass. rennleder i skiskyting under Ungdoms OL 2016. Våren 2018 ble Amund forespurt om å ta på seg jobben som leder av skiskyttergruppa, noe han takket ja til på strak arm. Han var leder i 2,5 år. Amund er en blid og trivelig ung kar som bidrar i alle ledd i Vingrom IL.

For å stemme:
Send SMS med kodeord
GDILDSJEL4
til 2470

Kirkens SOS

Kirkens SOS er Norges største døgnåpne krisetjeneste på telefon og nett og har 115 frivillige medarbeidere i Innlandet, 60 av disse er knyttet til vaktrommet på Lillehammer. Mellom seg tar de vakter hele døgnet – hele året både på SOS-telefon, SOS-melding og SOS-chat. Til sammen i 2020 la de frivillige på Lillehammer ned over 6 000 timer i samtale med mennesker i kriser. Resultatet av denne innsatsen ble nærmere 10 000 samtaler og mange liv reddet.

For å stemme:
Send SMS med kodeord
GDILDSJEL5
til 2470

Service- og vertskapsprisen

Nermo Hotel

Nermo Hotel får fantastiske tilbakemeldinger fra sine gjester! Både på service og vertskapsrollen sin. 4,5 på Tripadvisor, som gjør at gjestene her mener de er «excellent» og gir de merket Travelers`choice 2021. Nermo Hotel utvikler stadig sitt produkt og er et naturlig valg for grupper, familier og de som skal feire store begivenheter i livet. Vertskapet på Nermo får gjester til å føle seg velkommen, ønsket og verdsatt og er derfor nominert til Service og vertskapsprisen.

Lyng mat&bar

Lyng mat & bar ”ABSOLUTELY BLOWN AWAY by this little place” har en av gjestene sagt om denne lille, men unike restauranten på Lillehammer. Lyng gir gjestene sine en følelse av varme og tilstedeværelse «bare for deg», som igjen gjør at de er Travelers`choice i 2021. Det å tilby en unik service og en enestående tilstedeværelse som vertskap gjør at Lyng mat&bar er nominert til Service og vertskapsprisen.

Sjusjøen Husky Tours

Sjusjøen Husky Tours utlendinger sier at det er høydepunktet på turen deres til Norge! De gir sine gjester en unik opplevelse, service og tilstedeværelse. Sjusjøen Husky Tours utvikler stadig sitt produkt både på sommer, høst og vinter. Med sin arctic dome gir de sine gjester minner for livet! I møte med Sjusjøen Husky Tours gir alle en følelse av en unik opplevelse sammen med det å gi mer enn forventet er de nominert til Sevice og vertskapsprisen.

Næringslivsprisen

G 3 GAUSDAL TREINDUSTRIER AS

Basisproduksjonen for G 3 (tidligere Gausdal Bruvoll) er saging av tømmer som blir foredlet til byggtre. Deres kunder er trelastforhandlere og byggevarekjeder i Sør-Norge. G3 har kjøpt opp Gran Tre (2018) og Fåvang Sag (2021), og har øket omsetningen fra MNOK 198 i 2010 til 950 i 2021. G 3 sysselsetter i dag ca. 180 årsverk. Alle transaksjoner i G3 er i dag automatisert og fulldigitalisert. G 3 har gjort svært betydelige investeringer i egen fabrikk for maling av utvendig kledning og en rekke øvrige utbygginger i Gausdal. Malingsfabrikken til G3 er Nordens største og i tetsjiktet i Europa på produksjonseffektivitet og avanserte tekniske løsninger.

Magnus Beite

Komponist og låtskriver Magnus Beite (bodd på Lillehammer siden 2012) står bak flere store etableringer innenfor den kreativ næringen: - Pophøgskolen LIMPI i 2016 trekker artister, låtskrivere og musikkprodusenter fra hele verden til Lillehammer - The LIPP, med Norges eneste Dolby Atmos miksekino, leverer lyd og bilde til norske og internasjonale storfilmer - Create - Lillehammer kreative videregående skole, der elevene får kombinere musikk, dans, teater og film med videregående opplæring og entrepresnørskap. Etableringene skaper tilflytting, og har på kort tid gjort Lillehammer til en attraktivt by for skapende ungdommer og profesjonelle utøvere, og har skapt mange arbeidsplasser.

Galleri Zink, Johan Mæhlum

Galleri Zink, kunstgalleri i Lillehammer ble etablert i 2008 av keramiker og innehaver Johan Mæhlum. I galleriet på Sigrid Undsets plass stilles det ut billedkunst og kunsthåndverk av høy kvalitet med stor variasjon i det kunstneriske uttrykket gjennom hele året. Galleriet gjennomfører faste separatutstillinger i regionen og i forbindelse med kulturarrangementer. Galleriet leverer kunst til offentlige bygg og institusjoner. Johan Mæhlum har opparbeidet et galleri med et bredt utvalg i norsk samtidskunst og som er attraktivt for kunstnere på høyeste nivå i landet. Målsettingen er å tilby publikum kunstopplevelser av høy kvalitet som berører på mange plan. Galleri Zink beriker Lillehammer som kulturby og bidrar til å gå gi byen en identitet hvor kultur og kunstopplevelser har store ringvirkninger både for byens innbyggere, men også for alle tilreisende.

Idrettsprisen

Tobias Svendsen Foss

Tobias Svendsen Foss (24 år) er landeveissyklist for profflaget Team Jumbo-Visma. Og har igjennom flere år prestert høyt på internasjonalt nivå. I 2019 ble han første nordmann til å vinne «Ungdommens Tour de France». I 2021 fikk Foss sitt store internasjonale gjennombrudd, da han havnet på 9. plass sammenlagt i Giro d’Italia, det beste av en nordmann noensinne. Han har evnen til å se andre, være medmenneske og er et uvurderlig forbilde for andre unge. På samme tid tilfører han idrettsmiljøet og klubben fantastiske verdier ved å være MOT ambassadør. Med fokus på gode verdier og holdninger. (Foto: Bram Berkien/Team Jumbo Visma)

Lillehammer Curling

Lillehammer Curling har de siste tre årene prestert høyt på et nasjonalt og internasjonalt nivå. Siste fire År; Tre Kongepokaler og NM Gull x 3 for damer både junior og senior, Gull i junior NM for gutter, Gull i junior NM for Mixed Double, bronse i senior NM for herrer, to spillere fra klubben tok gull for Norge i Ungdoms OL i 2020. Klubbens beste juniorlag på guttesiden tatt ut til å representere Norge i Junior VM i januar 2021. Klubben arrangerte EM med 26 nasjoner og 46 lag i november 2021. Det største internasjonale mesterskapet på Lillehammer siden Ungdoms OL i 2016. I tillegg har klubben vært arrangør for nasjonale mesterskap hvert år de fem siste årene. Norges damelag under EM besto av fire utøvere som alle representerte klubben. Damelaget vant B-EM og kvalifiserte seg til A-EM. Klubben jobber målrettet med rekruttering og har Norges desidert største kids- og junior gruppe. Klubben har også etablert og drifter det sportslige tilbudet på en egen linje for curling på NTG Lillehammer.

Håvard Solås Taugbøl

Håvard er oppvokst i Lillehammer og har representert LSK gjennom hele karrieren, fra lokale klubbrenn, GD-cuper, kretsrenn, nasjonale renn og til de siste årene i internasjonale renn og mesterskap. Håvard markerte seg som ivrig og talentfull løper gjennom ungdomsårene med flere NM-medaljer og junior VM-medaljer. Håvard har ved tålmodig og hardt arbeid tatt stegene videre fra å være en av verdens beste juniorer til å komme på seniorlandslag og representere Norge i World Cup og seniormesterskap. Håvard har foreløpig toppet sin idretts-CV med individuell VM-bronse i Sprint klassisk 2021 Oberstdorf.

Kulturprisen

LIMPI

Lillehammer Institute of Music Production and Industries (LIMPI) har i løpet av få år etablert seg som et attraktivt studiemål for internasjonale artister, låtskrivere og produsenter. Med base i Verdensteateret i Kirkegata, har denne ettårige superhøgskolen gjort Lillehammer til et naturlig samlingspunkt for unge, ambisiøse musikere og historiefortellere fra hele verden – i tett tilknytning til noen av de fremste låtskriverne, produsentene og artistene bransjen har å by på.

Kulturhjerte

Kulturhjerte er en ukentlig møteplass og utviklingsarena for barn og ungdom fra hele verden som sammen med profesjonelle kunstnere og instruktører skaper en teaterforestilling basert på kulturuttrykk fra sine opprinnelsesland. Det spesielle med Kulturhjerte er at også barnas foreldre er involvert gjennom hele året, fram til produksjonen er ferdig. Resultatet er en sprakende, fargerik møteplass som har vakt oppsikt langt utenfor byens grenser – og som skaper sterke vennskap og tilhørighet.

James Welburn

James Welburn kom til Lillehammer fra London via Berlin. I Lillehammer har han etablert seg som en av byens mest solide, ambisiøse, stillferdige og hardtarbeidende utøvere. Hans egen konsertserie «Lillehammer Experimental» har brakt noen av europas hotteste navn innen eksperimentell støyrock, avant-jazz og elektronika til byen. Hans eget album «Sleeper in the Void» (2021) fikk ikke bare strålende mottakelse på internasjonale nisje-nettsteder, men hadde i tillegg Vingnesbrua på coveret.