Program

Etter to års koronapause ønsker Fakkelprisen igjen velkommen til Fakkelprisutdeling i Håkon Hall lørdag 2. april kl. 20:00. Fakkelprisen ønsker å hedre personer, bedrifter og organisasjoner i Lillehammer -regionen som har utmerket seg spesielt, og som har bidratt til å styrke regionen sitt omdømme.

Eirik Torbjørnsen vil lede showet som blir en mix av prisutdeling og underholdning fra kjente nasjonale artister som Maj Britt Andersen, Ole Børud med fullt band og Synne Vo. Du vil også få se flere av våre dyktige lokale artister.

I år skal vi dele ut priser i flere kategorier. Se alle priser og kriterier her.

Begistringsnachspiel:
Velkommen til fingermat, bobler og uformell prat. Tradisjonen tro vil vi også auksjonere bort maleri fra årets Fakkelpriskunstner Lillehamringen Mads Andreas Andreassen.

Pris kun billett: 110,- (Kan kjøpes på GD Billett eller i døra) Kjøp her
Pris begeistringsnachspiel: 390,- (Må bestilles på GD Billett. Frist 21.mars) Kjøp her

Merk: Dørene åpner kl 19:30

Årets artister

Maj Britt Andersen

Foto: Jo Michael

Tro det eller ei, men det er altså 40 år siden Maj Britt Andersen debuterte som plateartist. Mer eller mindre uten stans siden 1975 har Maj Britt beriket stadig nye generasjoner med sitt talent. Karrieren fra starten og frem til i dag forteller oss hvor viktig hun har vært – og er.

Aktuell med:

– «Hver gang vi møtes», Tv2
– Nytt album sammen med Lars Saabye Christensen og Kork. «Et snev av evig»
– Maj Britt Andersen og Lars Saabye Christensen ensemble. Turné mars 2022

Synne Vo

 Kommer Norges nye popstjerne fra Gudbrandsdalen?

Synne Vo er en 22 år gammel artist og låtskriver fra Lesja i Gudbrandsdalen. Med sin sjarmerende dialekt formidler hun hverdagslige tekster i et organisk og fengende lydbilde.

Et friskt pust på den norske popmusikk-scenen og en artist vi kommer til å høre mye fra i fremtiden. Synne deler historier fra et ungpike-liv. Her blir relaterbare opplevelser og tanker vel formulert med stødig penn før de videre blir til catchy popmusikk.

Ole Børud

 Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en  omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. 

Ole Børud har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

I februar 2022 er han klar sitt femte soloalbum “Soul Letters” hvor han har gjort en etterlengtet musikalsk dreining mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues. Ole er en kjærlighetens apostel. Han synger om at verden trenger kjærlighet, den dype kjærligheten som kan endre kurs i menneskers liv.

Back to the 80s

22. og 23. april settes musikalen "Back to the 80s" opp i Maihaugsalen. Musikalen er en hyllest til 80-tallets populærkultur med musikk fra artister som bl.a. Michael Jackson, Madonna og Lionel Richie. På scenen står elevene ved Create - Lillehammer kreative videregående skolen.

I musikalen følger vi sisteårskullet ved William Ocean High School. Det har nå blitt bestemt at de skal sette opp en konsert for å samle inn penger til et godt formål, men elevene er ikke særlig interessert. Lærerne Mr. Cocker og Miss Brannigan prøver å få elevene til å endre mening. 

Under Fakkelprisen vil dere få en smakebit av musikalen. 

Mjøsikale

Mjøsikale er et blandakor i Lillehammer, med 45 sangere in sin beste alder. Koret kan i 2023 feire 40 års jubileum, og i alle disse årene har de bydd på showkonserter til glede for et stort publikum.

Årets forestilling har fått navnet «SirkusMjøsikale» og blir et fyrverkeri av en showkonsert med mye fengende musikk, kjente sirkusfigurer, gjøgleri, klovnestreker, fargerike kostymer og mye mer. Alt i kjent Mjøsikalestil. Under Fakkelprisen vil dere få en smakebit fra forestillingen. 

CONVEY crew

CONVEY crew er en gjeng med 12 super engasjerte og motiverte hiphoppere. Mange har danset sammen siden de var små og er kjempe stolte av å kunne danse på Fakkelprisen

Crewet ledes av Line Wallin og Renate Fredheim som jobber på Lillehammer Dansesenter. 
 

Sangelever fra Kulturskolen

Alma Kristina Flygel Owren er en jente med sterk lidenskap for musikk, dans og drama. Hun har vært med på en rekke sceniske oppsetninger fra ung alder og spiller også fiolin, piano og gitar. Nå går hun første året med musikkproduksjon på Create videregående skole.      

Ingvild Matilde Hartviksen har vært opptatt av musikk hele livet. Hun har spilt bassgitar siden hun var 8 år og har tatt sangtimer ved kulturskolen i Lillehammer de siste 4. årene. Hun spiller i en rekke band og går nå, med el-bass som hovedinstrument, på Create vidregående skole                                                                                                                                     
Hedda Sørum Prestrud har sunget på Kulturskolen i Lillehammer i 4 år, der hun også har spilt piano i flere år. Hun jobber med ulike musikksjangere og har blant annet opptrådd på Dølajazz. Nå utvikler hun seg videre på sanglinja ved Create Videregående skole.

Ingeborg Amine Eriksen Lønne går i 10. klasse på Steinerskolen i Lillehammer. Hun har sunget hele sitt liv, gått i kor de siste 11 årene og går nå på sitt tredje år med sangtimer ved Kulturskolen. Ingeborg har en god del sceneerfaring og jobber også innen teater. Hun var blant annet med å spille Helga i Bjørnsons teaterstykke "Geografi og kjærlighet" i høst.

Konferansier Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen er kveldens konferansier, en rolle han også hadde sist Fakkelprisen gikk av stabelen. Eirik er lillehamring og har i hele sitt voksne liv jobben med kommunikasjon og formidling, hvorav 23 år i TV 2 og P4 som reporter og programleder. 52-åringen har også viet mye av sitt liv til scenekunst med mange roller i show og lokale teateroppsetninger. Eirik har de siste tre årene ledet Birken AS, Norges største mosjonsarrangør.

Mads Andreas Andreassen

Årets fakkelpriskunstner er Mads Andreas Andreassen.

 

Tradisjonen tro vil vi auksjonere bort maleri fra årets Fakkelpriskunstner. I år er det Lillehammeringen Mads Andreas Andreassen. Mads Andreas Andreassen (født. 1986, Lillehammer, Norway) har en MFA fra Oslo Kunstakademi og Kunstakademie Düsseldorf. Han driver av Elephant Kunsthall, et kunstner-drevet visning sted i Lillehammer, og han er for øyeblikket utvalgt til utenriksdepartementets eksport program Norwegian Artist Abroad .

Nylige separatutstillinger; Im Like an Elephant, ISCA Gallery Oslo(2022)Recent ; Batshit Horndick, Den Nordiske Ambassade (2019); The Essence of Reveries of Fortification and Camping, Harpefoss Hotel (2018). Utvalgte gruppeutstillinger; Et kollektivt kaosmos, Kunsthall Oslo (2020); OLJE OG BEGJÆR, QB Gallery/Blomquist (2019). Fremtidige utstillinger inkluderer Duo med Urd J Pedersen på PALMERA; Bergen (2022), NAA (med Maria Brinch) 2022. Chart art book fair, København (2022)

Om kunstnerskapet, Mitt maleri av Eivind Slettemeås : 
Andreassens malebiografiske prosjekt er befolket av karakterer og rekvisitter som ikke har direkte sosial eller kommunikativ bevissthet, men utøver snarere et register av personlighetstrekk og følelsesuttrykk vi finner i pantomimen. Det subjektive og personlige språket ligger i legemliggjøringen av mus, fugler, katter, elefanter, griser, gorillaer, eventuelt ansikter og gestikulerende fingre som dukker frem fra et perspektivløst ingenting, med abstrakte fargeflater og geometriske mønstre som resonansbunn.

Fuglenoia
Str 100 x100 cm

Materiale: blekk, spray, akryl på osb